Smajda László

Tapasztalat:
15 Év
Email:
info@nomaddigital.hu

Személyes információk

Mindig is technikai beállítottságú voltam. Kicsi koromban szüleim ritkán vettek távirányítós autót, vagy bármilyen árammal működő játékot nekem, mert mindig darabokra szedtem. Nem az érdekelt, hogy játszhattam vele, hanem mitől működik.
Később megkaptam életem első számítógépét, egy 386-ost. Mivel ezt “örököltem” a városi rokonoktól, így már telepítve voltak rajta a programok. Az első programkódot is ezen a gépen találtam. BASIC nyelven volt írva. Ez volt az első nyelv, amit megtanultam, súgóból, könyvekből.

Ezután középsuliban tanultunk HTML oldalakat készíteni. Akkor még inline formázással. 2004-ben versenyt nyertem az egyik weboldalammal. Ez adta meg a kezdő lökést. 2005-ben láttam az első PHP nyelven írt kódot. Azóta folyamatosan tanulok és fejlődök.

Kompetenciák:

PHP, PYTHON
100%
JAVASCRIPT, JAVA
100%
jQuery, HTML5, CSS3
100%
Bootstrap
95%

Szerver oldalon

PHPMyAdmin MySQL/MariaDB
100%
Apache
100%
Ubuntu
100%
nginx ISPConfig
99%

Miben mozgok otthonosan?

Nagyjából, ha össze akarom foglalni, akkor mondhatom, hogy több mint 10 éve foglalkozok a PHP, a MySQL, a HTML, a CSS és a JavaScript világával. Ez idő alatt rengeteg dolgot tanultam, mind szakmai, mind munkavállalói oldalról.

Jelen pillanatban több nagy project főfejlesztőjeként tevékenykedek. Az elmúlt 15 évben készítettem webshopokat, céges oldalakat, aukciós oldalakat, és egyedi fejlesztésű szoftvereket is.